Om Tænkebænkene

warning: Illegal string offset 'files' in /srv/www/taenkebaenke.dk/public_html/modules/upload/upload.module on line 281.

“Tænkebænkene” er blevet introduceret af Møn – Sydsjælland Turistforening i 2006, under turisttemaet “Lyden af stilhed”. Siden har de udviklet sig til et stærkt brand for Møn som turistdestination. Tænkebænkene signalerer: det er her du må slå dig ned, i ro og fred. Nyd den smukke udsigt og tænk over livet. Del glæden med dine kæreste. Du er velkommen.

Ikke alene nyder turisterne tænkebænkene. Lokalbefolkningen har bakket stort op om projektet og har efterhånden sponsoreret 50 tænkebænke både på Møn og Sydsjælland. Den solide smukke træbænk, påført en lille messingplade med et uddrag af et digt, sang eller ordsprog og placeret på et smukt udsigtspunkt, er blevet fast del af det mønske og sydsjællandske landskab.

Siden 2006 er konceptet blevet grebet af andre destinationer, såsom Stevns, Bornholm og det sydlige Sverige.
I Møn - Sydsjælland Turistforeningens 100 års jubilæumsår i 2008 blev det, ved hjælp af Skov og Naturstyrelsens "Støtte til lokale miljøinitiativer", muliggjort at udgive denne anderledes og nye publikation om vores tænkebænke.

Fotograf Morten Pihl har opsøgt alle tænkebænke, talt med sponsorer, GPS markeret stederne og fotograferet udsigterne, bænke og oplevelser.

Udgivelsen er en samling af postkort med stærke motiver og samtidig en spændende læsning af danske og internationale citater, digte, salmer, bonmots, sange og ønsker. På kortenes bagside giver korte tekster informationer om steder, kulturhistorie og mennesker bag tænkebænkene. Du kan læse mere om projektet på www.tænkebænke.dk.

Tænkebænkene er for længst blevet til meget mere end en sjov turisttema idé – de er en levende del af natur- og kulturformidlingen på Møn – og Sydsjælland. De er udsprunget lokalbefolkningens ønske om at dele deres tanker og yndlingssteder med andre. Vi er stolte over at have del i denne begivenhed og vi ønsker dig mange gode timer med denne smukke udgivelse. Måske nyder du den på en tænkebænk.

Jesper Blomberg Annette Tenberg
Direktør og Turistchef Udviklingschef, Vordingborg Udviklingsselskab

Omtale

Folderen om tænkebænkene

Poesiens steder - stedernes poesi handler bl.a. om tænkebænkene.

Per-Olof Johannsson har skrevet lidt om tænkebænkene i sin blog her: perolofdk.wordpress.com